De Muur van Geraardsbergen centraal tijdens triatlon op 3 juli

20-01-2016 16:55

 

De stad Geraardsbergen organiseert samen met Sportevents op 3 juli een triatlon te Geraardsbergen. Er komen twee wedstrijden. De lange afstand start in de voormiddag met 1000 m zwemmen, 90 km fietsen en 10 km lopen. In de namiddag wordt de korte sprinttriatlon georganiseerd waarbij vooral snelheid en sensatie de sleutelwoorden zullen zijn.

 

Beide wedstrijden nemen de Vesten en de mythische “Muur van Geraardsbergen” op in hun parcours. Een samenwerking tussen alle partijen kwam eerder toevallig tot stand, licht de schepen van Sport Veronique Fontaine toe. “Als stad zijn wij blijvend op zoek naar een manier om onze Muur in de kijker te plaatsen. Dat Geraardsbergen en triatlon een goede combinatie wordt zal later dit jaar ook nog blijken. Onze ambities zijn hoog om in te zetten op de triatlon sport.” Naast de gastvrijheid van De Gavers werkt ook Gett, de Geraardsbergse triatlonclub mee aan deze organisatie.

“Als startlocatie kiezen we voor het Provinciaal Domein De Gavers. Een mooiere locatie kunnen we niet bedenken om deze wedstrijd op gang te trekken. Voor mensen die de triatlonsport nog nooit van dichtbij gezien hebben, wordt het een gezellige en sfeervolle kennismaking. We willen als stad vooral inzetten op sfeer en gezelligheid. Zo zal er heel wat randanimatie voorzien worden zodat jong en oud van deze eerste kennismaking kan genieten” zegt burgemeester Guido De Padt.

 

Om 16 u begint het spektakel van de dag: een stayer sprinttriatlon. De dames bijten te spits af met 600 m zwemmen, 28 km fietsen en 6 km lopen. Exact 10 minuten later gaan de heren op jacht naar de eerder gestarte dames. Na een korte aanloopstrook ligt de muur op hen te wachten. Hier moeten ze maar liefst drie keer overheen. De wisselzone en finish liggen op de Markt. De loopproef bestaat net als voor de lange afstand over 3 ronden.

Voor degene die niet in elk van deze drie sporten thuis is, voorzien we een team triatlon. Elke deelnemer neemt dan slechts 1 van de afstanden voor zijn rekening. Zo kan iedereen deelnemen en mee genieten van de leuke sfeer langsheen het parcours. In praktijk zwem je dan 1000 m,  fiets je 90 km of loop je 10 km.

 

Concreet

Programma lange afstand: 11u start in het Provinciaal domein De Gavers - +/-14u30 aankomst op de markt van de eerste atleten.

Programma sprint: 16u start in het Provinciaal domein De Gavers – onmiddellijk naar centrum van de stad.

Inschrijvingen: https://www.sportevents.be/2016/geraardsbergen/ - inschrijvingen beperkt tot 350 deelnemers!