De Kringwinkel organiseert retrodag op 12 maart

02-03-2016 14:47

Op zaterdag 12 maart organiseert De Kringwinkel opnieuw zijn jaarlijkse retrodag. Op deze speciale dag kunnen schattenjagers en liefhebbers van retroproducten uit de fifties tot de nineties extra hun hartje ophalen. Er wordt een stormloop van vintageliefhebbers in De Kringwinkels verwacht. De Kringwinkel wil nu alvast al deze bezoekers bedanken. Zij zijn het die het voor meer dan 5.000 mensen mogelijk maken zich te ontplooien tot getalenteerde medewerkers.

 

Natuurlijk kan je elke dag van het jaar in de 127 Kringwinkels in Vlaanderen terecht om de leukste (retro)spullen op de kop te tikken. Op 12 maart steken we een tandje bij. Dan worden de deelnemende Kringwinkels omgetoverd tot ‘het walhalla voor de retroliefhebber’. De Kringwinkels sparen hiervoor enkele weken op voorhand de mooiste producten uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en ’90 op. Een schat aan unieke producten die de sfeer van retro tot kitsch, weer levend maken. Meubels, verlichting, kleding of elpees: je kan het zo gek niet bedenken of je vindt ze die dag in grote getale in De Kringwinkels. Met muziek uit de jukebox, crazy uitgedoste medewerkers en grappige acties maken ze er een verrassende dag van voor iedereen.

 

Spullen uit de fifties tot de nineties zijn hipper dan ooit. Klanten komen bij ons langs om te snuisteren tussen de tweedehandsproducten. Voor vele snuisteraars primeert het feit om iets origineels te vinden, waar een verhaal achter schuilt en dat nieuw niet meer verkrijgbaar is. Ze zijn met  steeds meer, die zeker hun gading zullen vinden op de retrodag.

Bedankt aan alle klanten
We willen nu alvast iedereen bedanken die op de Retrodag langskomt en iets aanschaft. Want je doet er niet alleen het milieu een plezier mee – want de afvalberg verkleint-, maar ook onze meer dan 5.000 medewerkers. De Kringwinkel biedt immers zinvol werk aan mensen die het moeilijk hebben om een job te vinden op de arbeidsmarkt. Bovendien zijn Kringwinkels ook Verenigingen Zonder Winstoogmerk. Dat betekent dat we de opbrengsten uit de kringloopactiviteiten jaarlijks opnieuw in de werking investeren. Anders gezegd: Kringwinkels streven geen winst na, maar gebruiken de inkomsten uit de verkoop vooral voor het behoud en de creatie van arbeidsplaatsen. Wat je uitgeeft in een Kringwinkel wordt dus integraal gebruikt voor een goed doel.

Ben jij ook zo retro?
Dit jaar hebben we een bijzondere beleving voor de retrofans: op www.dekringwinkel.be/retro kunnen ze zichzelf een retro make-over geven en helemaal teruggaan in de tijd. En bovendien maak je zo kans op mooie prijzen, zoals een retrofiets op maat twv €500 of een van de 20 bonnen van €25.

Zo kunnen we heel overtuigd zeggen dat ‘Wie kringt, die wint!’