'De Kleppe' organiseerde inkijk- en dankdag

05-07-2015 13:22

 

De Kleppe heeft een lange traditie in armoede bestrijding en zorgzame gastvrijheid. Vanuit deze zorg kreeg het oude klooster in Everbeek Beneden een nieuwe bestemming als vakantiehuis 'De Kleppe'. Vele kwetsbare groepen hebben er een fijne vakantie doorgebracht.  Het vakantiehuis is sinds 1 november 2014 in volle verbouwing. Begin 2016 opent De kleppe haar brede en drempelloze deuren. Iedereen is welkom, maar in het bijzonder mensen die omwille van hun beperking niet gemakkelijk een vakantieplaats vinden. Het activiteitenaanbod zet dier en natuur centraal en wordt verder uitgebouwd en geoptimaliseerd in 2015.

Op 4 juli organiseerde De Kleppe in Everbeek een INKIJK- en DANKDAG

In de voormiddag kwamen mensen uit de regio en voorzieningen langs om een kijkje te nemen en de namiddag was gericht naar de partners, sponsors en vrijwilligers. 

De Kleppe te Everbeek zet grote stappen vooruit en dit is dankzij een grote gedragenheid. Heel wat sponsors en schenkers maken het project financieel mogelijk. Heel wat partners maken het project inhoudelijk sterk. Heel wat vrijwilligers maken het project realistisch en zorgen voor een lokale verankering. Het betreft hier vele lokale partnerschappen en vrijwilligers (Geraardsbergen en Brakel) als regionale als zelfs een internationaal partnerschap met Baxter. Deze laatste overhandigde een cheque twv 109.200 $

Serviceclub 51 schonk een tillift (Foto) en Inner Wheel zorgde voor een nieuwe douchebrancard.

Een speciale 'partnermuur' werd onthuld.