De Jeugdboekenweek (5-20 maart) heeft dit jaar als thema ‘Weg van de stad’

09-02-2016 21:31
 
Voor de bibliotheek naar goede gewoonte dé aanleiding om alle kleuter- en lagere klassen in Geraardsbergen uit te nodigen voor een rondleiding in en kennismaking met de bib.
 
Voor elke leeftijd hebben wij aangepaste rondleidingen en zoektochten ontworpen, met vragen over steden en monumenten. De leerlingen moeten het antwoord in de bib zoeken, en aldus ontdekken ze spelenderwijs de bib en al haar afdelingen.
 
20 klassen uit  5e en 6e leerjaren krijgen hun rondleiding/zoektocht bovendien op een tabletcomputer aangeboden. Terwijl 230 leerlingen uit 10 klassen van het 2e leerjaar ook nog eens de toneelvoorstelling ‘De Bank’ van gezelschap ‘Studio Gekko’ kunnen volgen (in Het Koetshuis, donderdag 3 maart om 9.30 u.)
 
Bibliothecaris Paul De Taeye: ‘De belangstelling vanwege de scholen voor de Jeugdboekenweek is dit jaar uitzonderlijk groot. In totaal komen maar liefst 89 klassen en 1485 leerlingen naar de bib. Reden waarom wij de jeugdboekenweek al starten op 15 februari en er mee doorgaan tot aan de paasvakantie, al loopt ze officieel maar van 5 tot 20 maart. Het doet ons natuurlijk plezier dat de scholen nog steeds het belang inzien van een bibliotheek en van lezen voor de ontwikkeling van de kinderen. De jeugdboekenweek is voor ons ook aanleiding om samenwerking met de Kunstacademie te zoeken; in maart zullen hun leerlingen ‘Beeldende kunst’ hun werkstukken in de bib tentoonstellen’.
 
Op maandag 15 februari om 13.30 u. geeft het 5e leerjaar van basisschool ‘Zarlarhartje’ uit Zarlardinge de aftrap van onze jeugdboekenweek. Ze krijgen een digitale rondleiding/zoektocht door de bib, gebruikmakend van een tabletcomputer, en in aanwezigheid van schepen van bibliotheek Vangeyte.