De aanloop naar Brakel carnaval … met “Brakel Leeft!”

06-02-2015 11:06

 

‘Wie dit durft te ontkennen was waarschijnlijk tijdens de maanden juni en juli in de wijde omtrek niet te bespeuren. Het was de periode waarin enkele cafébazen besloten de handen in elkaar te slaan om samen iets groots op touw te zetten. Het WK voetbal was de aanzet, het resultaat onverhoopt. “Brakel Leeft!” was geboren.

Het eerste evenement resulteerde meteen in een waar succes. Massaal kwamen wij samen op ons Marktplein op onze Duivels aan te moedigen. De sfeer was goed, het bier vloeide rijkelijk. Het werd een waar volksfeest waar menige omringende stad en dorp met jaloerse blik naar keek. Een feest waar wij, als Brakelaar, terecht fier op mogen zijn. 

Het bewijs ook dat er wel degelijk iets leeft in Brakel was geleverd en uiteraard zou de vereniging het niet bij deze ene gebeurtenis laten, integendeel. Het succes van het WK voetbal en de goede onderlinge sfeer sterkte “Brakel Leeft!” in hun overtuiging. Onder het motto “samen sterk” werd dan ook, in overleg met het carnavalcomité Brakel, beslist carnaval op gepaste wijze te vieren.

Op zaterdag 7 februari wordt op de markt een grote tent geplaatst. Deze tent zal openen om 16 uur voor het kindercarnaval met bijhorende animatie. Aansluitend op de stoet zal er een bruisende carnavalsfuif doorgaan. Tijdens de stoet blijft de tent uiteraard ook open om de dorstigen te laven. Een werk van barmhartigheid dat ons als cafébaas nauw aan het hart ligt …’

we genieten nog eens mee van de mooie foto’s die Ingrid maakte
tijdens een vorige organisatie van Brakel Leeft!
het Rode Duivels-feest op ons Marktplein

 

Bron : www.tbrakeltt.be