Danceprogress levert kampioenen af

16-05-2014 10:42
 
Danceprogress, de dansstudio van Arman Eranosjan, levert Brakel opnieuw twee Belgische Kampioenen en 1 Vice-Kampioen Latin !
In totaal kon de dansstudio vijf keer Belgisch goud binnen halen op het BK Ballroom-Latin voorbije zondag in Salons Mantovani te Oudenaarde namelijk in de categorieën:
Brons Latin +35 met Kenny De Vleesschauwer & Judy Dierick uit Aalst 
Zilver Latin +35 met Kurt Vande Putte & Nathalie De Couvreur uit Brakel 
Goud Latin +35 met Danny Van Vooren & Ann Dergeloo uit Ertvelde en Oostende 
Vice-Kampioen Goud Latin +35 met Gino De Schuyter & Anja Viane uit Brakel 
Pre-Amateur +35 met Nicky Verheecke & Carol Praet uit Kortrijk en Lierde 
Pre-Amateur -35 met Wesley Van de Kerkhove & Haesebroek Stefanie uit Brakel
3 Brakelse koppels dus
Gino Deschuyter en Anja Viane, vorig jaar Belgisch Kampioenen in de categorie zilver +35, behaalden een eervolle tweede plaats en kunnen zich nu een jaartje Vice-Belgisch Kampioen noemen in de categorie Goud Latin +35. Zij zetten ook hun beste beentje voor in de categorie discoswing en sleepten een mooie 4de plaats in de wacht.
Voor Kurt Vande Putte & Nathalie De Couvreur was het hun eerste Belgisch Kampioenschap en direct ook hun eerste Belgische titel. Zij zijn hierbij een mooi voorbeeld van een opmerkelijk traject in de danssport. Vorig jaar stonden zij nog aan de zijlijn te supporten voor hun collega’s. Kurt & Nathalie begonnen in september hun lessen Latin en klommen door het competitiejaar op doorheen de categorie Brons +35. Nu hebben ze hun eerste dansjaar in schoonheid beëindigd met de titel Belgisch Kampioen Zilver Latin +35 met hierbij zelfs promotie naar de categorie Goud +35.
Wesley Vande Kerkhove en Stefanie Haesebroek werden op het BK, aan het eind van hun derde dansjaar bij Danceprogress, beloond met hun derde Belgische titel op rij. Deze keer in de categorie Pre-Amateur-35. Zij kregen ook promotie naar de categorie Amateur, de hoogste te behalen klasse voor amateurdansers, waarin zij aan de haal gingen met een bronzen medaille.