Dagverzorgingscentrum Denderoever viert haar 4de verjaardag

05-10-2015 16:01

 

Met een tentoonstelling, een koud buffet en een zelfgemaakt dessert, vierden de dagelijkse bezoekers en hun familie, samen met de vrijwilligers en de medewerkers van het dagverzorgingscentrum Denderoever samen de 4de verjaardag van het centrum.

Iedere dag zijn er 14 senioren die hun dag doorbrengen in de huiselijke sfeer van het dagverzorgingscentrum. Verantwoordelijke Marleen De Lauw is er van het begin bij en heeft het centrum zien groeien van 2 klanten per dag naar een huidige maximale bezetting van 14 klanten per dag.

Wie niet zelf kan komen, wordt ’s morgens thuis opgehaald door vrijwilligers en ’s avonds ook terug naar huis gebracht.

Isabelle De Tandt, ergotherapeute, staat mee in voor een zinvolle dagbesteding. Zij heeft een heel arsenaal van activiteiten op poten gezet. Iedere week wordt er een activiteitenkalender opgesteld.  Het dagverzorgingscentrum biedt tal van activiteiten: geheugentraining, kook- en bakmomenten, lotto, creatieve uitstappen, bewegingsoefeningen, … 

 

 

Wat is een dagverzorgingscentrum?

Het dagverzorgingscentrum richt zich tot senioren die nog thuis wonen, maar overdag nood hebben aan ondersteuning, verzorging of gezelschap.

Door het verblijf in het DVC wordt de dagelijkse zorg van het thuismilieu verlicht. Hierdoor kan opname in een woonzorgcentrum voorkomen of uitgesteld worden.

Een dagverzorgingscentrum biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen. Het centrum neemt tijdelijk de opvang en zorg over van de mensen die normaal thuis voor de oudere zorgen (mantelzorgers of thuisverplegers).

Een dagverzorgingscentrum biedt ook vervoer aan van en naar het centrum.

 

Het dagverzorgingscentrum Denderoever

Het dagverzorgingscentrum Denderoever is uniek binnen Geraardsbergen. Het is gehuisvest in het woonzorgcentrum De Populier en biedt mogelijkheid tot dagopvang van 14 senioren.

 

Voor wie is een dagverzorgingscentrum bedoeld?

Al wie 65 of ouder is, kan terecht in een dagverzorgingscentrum.

 

Wie meer informatie wilt, kan terecht op het rechtstreeks nummer van het centrum 054 43 38 03 of op de webstek van het OCMW Geraardsbergen www.ocmwgeraardsbergen.be.