d’ Iiste geute met De Kluivers

20-01-2015 10:27

 

Op zondag 25 januari 2015 gaan de jaarlijkse Geutelingenfeesten in de Brakelse deelgemeente Elst van start met de traditionele “ IISTE GEUTE ” door een bekende Vlaming. De muziek, sfeer en ambiance worden verzorgd door De Kluivers.

ontstaan van de Kluivers

In 1980 namen een aantal dorpsfiguren uit Schorisse deel aan een zangwedstrijd met een act die bestond uit zang, accordeon en slagwerk. Na hun optreden kreeg het gezelschap als reactie “wa zijde gulder Kluivers!” Dit betekende de start van een bende kameraden die als “de Kluivers” ging optreden.
Op het einde van de jaren ’80 stapten de leden van de Kluivers in het huwelijksbootje en kwam er een einde aan het ambiancegezelschap.

opnieuw !

In 2010 werden De Kluivers nieuw bloed ingeblazen. Drummer en accordeonist brachten animatie voor gepensioneerdenbonden, rusthuizen, op kermissen en vele andere. In oktober 2014 werd de drummer van de Kluivers getroffen door een ziekte wat hem, met spijt in het hart, belette nog te kunnen optreden met De Kluivers.
De accordeonist vond het echter zijn plicht de mensen verder te laten genieten van de sfeer en de ambiance die de Kluivers tijdens hun optredens teweegbrachten! Hij zocht en vond twee nieuwe leden om de Kluivers verder te zetten.

de menschen verblijden mee errekies van vroeger

De nieuwe Kluivers, bestaande uit accordeonist, drummer en zanger hebben als leuze: “ ZWERVEND DOOR DE VLAANDERS DE MENSCHEN VERBLIJDEN MEE ERREKIES VAN VROEGER”. Zij willen nog meer de sfeer van De Kluivers uit de jaren ’80 brengen met rode zakdoek, klakke en blauwe kiel.

boekingen en reserveringen

Alle informatie over de Kluivers is te verkrijgen bij Eric Desmaele via het telefoonnummer 0498/28 90 53 of via mail eric.desmaele@skynet.be.

 

Bron : www.tbrakelt.be