Concourioso, een muziekconcours zoekt Oost-Vlaams aanstormend muzikaal talent

26-01-2015 10:33

 

CONCOURIOSO is een Oost-Vlaams muziekconcours dat op zoek gaat naar aanstormend muzikaal talent. Alle genres en alle leeftijden kunnen de uitdaging aangaan. Schrijf je in via vi.be voor 23 februari en wie weet word je één van de 5 finalisten op 13 maart in de concertzaal van Trefpunt. Een professionele jury kiest een eerste en tweede prijs.

CONCOURIOSO is een muziekconcours dat nieuwsgierig is naar Oost-Vlaams aanstormend talent dat hunkert om naam te maken en voor een groot publiek te spelen.

Een muziekconcours voor IEDEREEN die van muziek houdt, maar (nog) niet van muziek leeft.

Vanaf 23 januari 2015 kunnen muzikanten zich via vi.be inschrijven. Waarom een muziekconcours voor alle genres en alle leeftijden? Charlotte Lootens, coördinator Curieus Oost-Vlaanderen legt uit: "We wilden het concours zo laagdrempelig mogelijk houden. Het past volledig binnen ons motto om culturele activiteiten te organiseren voor IEDEREEN. We zijn echt benieuwd welke muzikale talenten Oost-Vlaanderen nog voor ons verborgen houdt."

Reeds enkele jaren bieden we een podium aan befaamde artiesten zoals Gabriel Rios, Absynthe Minded, Flip Kowlier, etc. op VOLTA en 1 mei. In 2015 gaan we een stap verder en willen we investeren in onbekend talent. CONCOURIOSO gaat ernaar op zoek en biedt de gelukkigen een podium aan! Alle genres en alle leeftijden kunnen deelnemen. We hebben slechts één afbakening: de band moet afkomstig zijn uit Oost-Vlaanderen en mag nog geen platencontract noch manager hebben. Meer info over de deelnamevoorwaarden op www.concourioso.be.

Onze professionele jury, bestaande uit Kevin Devos (Gent Jazz), Lien De Greef (Lady Linn), Bert Moerman (Café Video, Boomtown), Esther Lybeert (The Antler King) en Geert De Waegeneer (Studio Boma), selecteert zorgvuldig 5 winnaars die kunnen meedingen voor de hoofdprijs tijdens de finale in de concertzaal van Trefpunt op 13 maart. Op 30 april speelt de winnaar in een uitverkochte Vooruit op VOLTA. De dag erna is hij te bewonderen onder de Gentse Stadshal op 1 mei. De winnaars krijgen er 2 dagen studio én een professionele producer bovenop. Goesting? Schrijf je in voor 23 februari via vi.be!

CONCOURIOSO is een organisatie van Curieus Oost-Vlaanderen i.s.m. Poppunt, ABVV, Linx+, Trefpunt vzw, Bond Moyson, Joetz vzw, sp.a, Jong Socialisten en Studio Boma.