Concertband Cecilia Geraardsbergen - Nieuwjaarsconcert

05-01-2015 10:48

 

Op zondag 4 januari 2015 bracht Concertband Cecilia Geraardsbergen o.l.v. Vincent Alpaerts een Nieuwjaarsconcert in de Sint-Machariuskerk in Nederboelare. Met o.a. “Spartacus”, een bombastische gladiatorenwerk, “Poppies for Fallen Heroes”, een herdenking aan Wereldoorlog I waarbij het bekende gedicht “In Flanders Fields” van John McCrae werd voorgelezen en het jazzy “An American in Paris” heeft CCG wederom gekozen voor een gevarieerd programma.

Concertband Cecilia Geraardsbergen werkte voor dit concert samen met Kevin Van Giel als centrale solist op euphonium. Hij bracht het klassieke “Symphonic Variants” en ook een ludiek bisnummer, “The Hot Canary”. Het publiek was het er unaniem over eens, met als resultaat een staande ovatie en de lovende woorden “een topsolist, grote klasse!”

Dit concert maakte ook deel uit van de voorbereidingen voor de Provinciale Muziektornooien die voor CCG plaatsvinden op 8 maart in CC De Pit in Buggenhout. Hier biedt CCG zich opnieuw aan in Ereafdeling, de op één na hoogste categorie voor blaasorkesten.