Concertband Cecilia Geraardsbergen (CCG) vierde afgelopen zaterdag feest

24-11-2014 20:53


Taditioneel vieren in gans Vlaanderen de harmonieën en fanfares eind november het feest van de patroonheilige van de muziek, de H. Cecilia. Ook de Concertband Cecilia koestert deze traditie sedert jaren. De muzikanten brachten zaterdag een hulde aan haar door 's namiddags de mis in de Sint-Bartholomeuskerk muzikaal op te luisteren en alle Cecilianen verzamelden 's avonds in feestzaal Sayonara in Deftinge voor het jaarlijks ledenfeest.
 
Op dit ledenfeest nam de concertband afscheid van Marc Van Laere als voorzitter van de vereniging, een engagement die hij de voorbije 15 jaar met veel enthousiasme heeft vervuld. Onder zijn voorzitterschap is de vereniging in 1999 veranderd van Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia naar Concertband Cecilia Geraardsbergen en het succesvolle SMACC-project en de viering van het 200-jarig jubileum zijn georganiseerd onder zijn leiding. Als muzikant blijft Marc uiteraard actief in de vereniging, maar op 22 november heeft hij de fakkel doorgegeven aan de huidige ondervoorzitter Jan Coppens, die tot aan de volgende Algemene Vergadering de voorzitter wordt.
 
Het volgende optreden van de concertband wordt een Nieuwjaarsconcert op zondag 4 januari om 11u in de Sint-Machariuskerk in Nederboelare. We verwennen ons publiek met fantasierijke melodieën, bombastische gladiatiorenmuziek en een herdenking aan de 'Grooten Oorlog'. Als nieuwjaarsgeschenk stelt de concertband de euphoniumvirtuoos Kevin Van Giel (Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht) voor. Achteraf trakteren we ons publiek op een glaasje bubbels en een hapje. Allen welkom!