CoderDojo in de bibliotheek van Geraardsbergen

02-06-2015 10:23

 

CoderDojo is een (wereldwijd) initiatief – ontstaan 4 jaar geleden in Ierland - om kinderen en jongeren te leren programmeren: apps ontwikkelen, spelletjes ontwerpen, nuttige toepassingen voor smartphone creëren, robots besturen,…

 

In een wereld waarin elke aspect van ons leven gedigitaliseerd wordt en beleidsmakers volop inzetten op nieuwe media als motor voor economische vooruitgang, hebben jongeren met noties van programmeren een streepje voor.

 

Als eerste in onze streek start de bibliotheek van Geraardsbergen een CoderDojo. Onder begeleiding van bekwame (volwassen) programmeurs kunnen jongeren tussen 7 en 17 jaar gratis hun creativiteit de vrije loop laten. En dat in een ongedwongen, niet-schoolse omgeving – het moet op de eerste plaats leuk blijven.

 

De programmeurs maken gebruik van gratis software. De Dojo’s zijn steeds gratis en zullen om de 4 weken op zaterdag plaats vinden.

 

De eerste CoderDojo zal doorgaan op zaterdag 6 juni van 10-13 u. in de bibliotheek van Geraardsbergen, Gasthuisstraat 28