Carnaval in Geraardsbergse scholen BSGO Dender, Basisschool Klim Op en De Zeppelin

06-02-2016 11:19

De leerlingen van BSGO Dender trokken samen met hun juffen en meesters vrijdagnamiddag door de stad in een heuse carnavalstoet. Van peuterklas tot zesde leerjaar was iedereen uitgedost in een kleurrijk kostuum.

De thema’s werden in samenspraak met de leerlingen gekozen en de kostumering en attributen werden uitgewerkt tijdens de knutsellessen.

K3, Star wars, Peter Pan, Spiderman, Harry Potter zijn een greep uit de vele thema’s waarin de kinderen verkleed waren.

De leerlingen en de leerkrachten van GO! Dender maakten er een kleurrijke bezienswaardigheid van.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er op de vrijdag voor het krokusverlof bij basisschool Klim Op in Zandbergen school carnaval gevierd. Alle kinderen mochten zich dan naar wens verkleden in hun meest geliefde  figuur en zich volledig laten gaan op leuke muziek. De 119 kleuters werden voor de gelegenheid omgetoverd tot “Minions”.

Het was de afgelopen weken grijs en nat maar nu waren de weergoden de kinderen toch goedgezind en kon ook onze optocht door de straten van Zandbergen doorgaan zoals voorzien. Ze zijn nog klein maar toch hebben ze ten volle genoten van hun carnavaldag. Daarna mogen zowel de leerlingen als ons schoolteam genieten van een welverdiend weekje verlof.

De kinderen uit De Zeppelin, de basisschool van het Sint-Catharinacollege in de Boelarestraat, stapten de vakantie in met een carnavalsoptocht door de Geraardsbergse straten .

Het carnavalsthema werd “Vliegen jullie mee naar Nooitgedachtland ?” De kinderen waren verkleed als Peter Pan , zijn vrienden Jake, Izzy, Cubby of gevaarlijke dieren uit de avondturenwereld. Maar natuurlijk ontbrak de gluiperige haakneus Kapitein Haak en zijn piraten ook niet.

Bron : 9500news