Breng je oude gsm naar Stella Matutina

05-04-2014 11:49
 
Stella Matutina neemt deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Belgacom. Helpen jullie de school om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen vanaf 22 april tot en met 28 april deponeren in de inzamelbox van Recupel in de inkomhal.
 
Waarom inzamelen?
Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.
 
Waarom op school?
95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar.
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.
 
Waarom zoveel mogelijk?
Hoe meer toestellen ingezameld worden :
 
 hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd
 hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, dekstops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven. Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.
 
 Bezoekers aan de opendeurdag van de school kunnen zondagnamiddag 26 april tevens hun steentje bijdragen aan de GSM- actie ten voordele van ons leefmilieu !
 
Op dinsdag 29 april komt de minister van Leefmilieu naar onze school in het kader van deze actie.
 
Voor meer inlichtingen kan je terecht bij de leden van de ouderraad en de directie.