Brakelse zwembadtarieven flink duurder

07-11-2014 10:51

 

Zwemmen in het Brakels zwembad wordt vanaf 2015 flink duurder, zo besliste de VLD-SPa meerderheid op de jongste gemeenteraad. De prijs van een zwembadkaartje vanaf de leeftijd van 12 jaar stijgt naar 2,5 euro. Ook het sociaal tarief voor senioren en mensen met een handicap ging voor de bijl. Voor CD&V is dit een brug te ver.

Fernand De Tant :"Senioren en mensen met een handicap zijn de grote dupe van deze maatregel. Voor hen gaat de prijs van 1,4 euro naar 2,5 euro. Ook de grote en jonge gezinnen zullen voortaan dieper in de beudel moeten tasten voor een zwembeurt. We beschouwen dit dan ook als een asociale en gezinsonvriendelijke maatregel. Dit is alweer een verdoken belastingverhoging voor de Brakelaar, zoals we er het laatste jaar reeds meerdere op ons bord gekregen hebben".

Kris Wattez vreest dat dit wel eens een impact kan hebben op het zwembadgebruik, waardoor de inkomsten nog eens lager zouden kunnen uitvallen dan voorzien in de begroting. Hij vraag daarom ook een grondige evaluatie tegen eind 2015.