Brakelaars ontvangen en rondgeleid door Brakelaars

20-06-2014 10:35

 

Op zaterdag 7 juni ontvingen wij onze Duitse vrienden uit Brakel Duitsland.

Naar jarenlange traditie verbroedert de Fanfare Vrije Kunstkring (intussen koninklijk) telkens er iets groots georganiseerd wordt. Ook dit jaar kregen ze de kans om mee te vieren tijdens het feestweekend naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Fanfare Vrije Kunstkring.
 
‘Onze Duitse vrienden kwamen met twee delegaties naar ons Brakel, Spielmannszug en Fanfarenzug.
Wij stonden ze rond 14 uur op te wachten met een kleine delegatie, aan de jeugdherberg de Fiertel in Ronse.
Rond 14 uur 30 kwamen zij eindelijk aan en konden zij na hun lange reis even bijkomen met in de ene hand een lekkere frisse Ename en in de andere hand een heerlijke mattentaart. Tussendoor werden de kamers verdeeld en werd hen het programma van het weekend doorgegeven.’
sight-seeing in Brakel
‘Na hun aankomst namen we ze mee op een culturele rondrit doorheen ons Brakel, waarbij Ludwig De Temmerman een heel interessant parcours had uitgestippeld. Zo konden de Duitse gasten kennis maken met onze uitkijktoren en genieten van een jenevertje na het bezoek aan de kerk in Elst, én pastoor op rust Georges Herregods.
 
De rondtrit werd afgesloten met een koffiedegustatie bij koffiebranderij Hoorens in St.Maria-Oudenhove. Na de heerlijke koffie werden de Brakelaars terug gebracht naar hun verblijfplaats, zodat ze zich konden opmaken voor de LAS VEGAS Night van ‘s avonds.’
 
In 2017 staat er terug een verbroedering op het programma. Dan mag fanfare Vrije Kunstkring richting Brakel Duitsland voor het 450-jarig bestaan van de Duitse vereniging. Ze kijken er alvast heel erg naar uit!

Bron : www.tbrakelt.be