Brakelaars ergeren zich over vele zwerfvuil

27-02-2015 13:35

 

Vele ‘t Brakelt-lezers ergeren zich meer dan terecht aan het afval dat elke dag overal in onze prachtige gemeente in de kant van de weg gegooid wordt.

Vraag is : “wat doen we er aan ?” Jullie ideeën, ergernissen, bekentenissen (?) zijn welkom via info@tbrakelt.be.

“Het zijn niet alleen afvalzakjes die gevaarlijk zijn in Brakel. Al die hondenpoep in de Kasteelstraat en nog veel meer in de Vierschaar vind ik niet kunnen. Neem a.u.b. een zakje mee. Die lieve hondjes kunnen er niets aan veranderen, hun baasjes wel.

Het gaat van kwaad naar erger … Gisteren lag er een schaal biefstukken (vervaldag 15 januari !) bij onze ezels op de weide, vervaldag 15 januari ! dat vonden wij er nu echt over !

Hier bij ons in Sint-Maria-Oudenhove even erg.

De Riebeke, een onderdeel van de snelweg Oudenaarde Ronse en omgekeerd, hou maar eens die camionetjes in de gaten ! Ze passeren zeer talrijk en zeer snel langs deze sluipweg….

Verschrikkelijk, we wonen hier in zo’n mooie groene streek, en dan zie je zoiets. Vorige week hier samen met de kindjes een wandeltocht gemaakt, toen we langs de weg liepen (Klaaie/Everbeek) vonden we dat er ook verschrikkelijk veel zwerfvuil in de berm leg. De kindjes hebben spontaan een PMD zak genomen, en alle blikjes uit de gracht en de berm gehaald. Na een halve straat (aan 1 zijde) was de zak vol. Meest gedronken : Jupiler en Cola. Maar ook wijnflessen, plastieken emmers, en plastieken zakken vol met afval lagen er het zicht te verpesten.

Is erg tegenwoordig ! Hier voor onze deur ook altijd blikjes, maar de dag dat ik zie wie ‘t doet …

Ieder zijn eigen afval meenemen en het is opgelost, het is een mentaliteitsprobleem.

Die blikjes jupiler, liggen ook hier in veelvoud…, NIET LEUK!!!

Triestig is dat !

Ik moet dat hier voor mijn deur ook elke week oprapen.

‘t Is erg ! ik zei juist ‘t zelfde gisteren, nu oprapen en er ligt vlug ander afval, smerig van de mensen …”

 

Bron : www.tbrakelt.be