Brakel zet zich in voor jongdementie

12-11-2018 11:22
Het Ventiel en zijn buddy’s zitten niet stil. Onlangs realiseerden ze al het Bi-Ventielbos in Lozer, een themabos rond jongdementie. Een paar weken geleden was Professor Mathieu Vandenbulcke van Het Ventiel nog te gast op de boot van Gert Verhulst en James Cooke bij Gert Late Night. Samen met “King Jo” en zijn buddy Ingrid lichtte hij toe welke impact jongdementie heeft op een jong gezin en welke perspectieven of twinkelmomenten Het Ventiel met zijn buddy’s kan bieden aan mensen met jongdementie. En nu laat Het Ventiel alweer van zich horen. Of is het proeven deze keer? Dat doen ze in het kader van de Warmste Week met een praline met een verhaal: de ventielpraline. 
Op 15 november wordt de ventielpraline officieel voorgesteld, klaar om het vuur van de Warmste Week aan te wakkeren, in het bijzijn van onder andere Alexander De Croo en Marijn Devalck. 
Om jongdementie ook bespreekbaar te maken in Brakel, thuishaven van Johan Van Hoorde, die zelf de diagnose van jongdementie kreeg en lid is van Het Ventiel, zocht zijn buddy Ingrid naar een manier om Brakel en Hulste te verenigen in een zoete zonde. Een échte ventielpraline is het resultaat. Het hart van de praline wordt gevuld met de Brakeladvocaat van de exclusieve B&B De Brakelhoen uit Brakel. Voor het ambachtelijke chocolade truitje zorgt het enthousiaste team van Chocolaterie Parfait uit Izegem. Symbolisch is de ventielpraline zeker, maar haar belangrijkste missie is jongdementie bespreekbaar maken, Het Ventiel bekend maken bij het grote publiek en uiteindelijk zorgen voor de magische twinkel in de ogen van mensen met jongdementie.
Vanaf 16 november, en dit tot het einde van de Warmste Week actie, zal de exclusieve ventielpraline verkocht worden door buddy’s, ventielleden en partners met een hart voor mensen met jongdementie. De verschillende verkoopadressen zullen o.a. te vinden zijn op de site van Het Ventiel. Bij deze alvast een greep uit de verdeelkanalen: het team van het Wit-Gele Kruis van Brakel, KSA Brakel, Chocolaterie Parfait in Izegem en Menen, Hoorens Koffie in Sint-Maria-Oudenhove, Triamant in Sint-Maria-Oudenhove, Ronse, Geluwe en Sint-Truiden; Castelly in Sint-Lievens-Houtem, , AD Delhaize Brakel, Cappuccino Brakel, Bakkerij Thijs Brakel. 
Voor meer info omtrent jongdementie, de werking van Het Ventiel of de verkoop van de ventielpraline, kunt u terecht op de site www.hetventiel.be.  
(IV)