BRAKEL verkeersveilige week 2015

27-02-2015 13:46

 

Op vrijdag 27 februari 2015 is het 19 jaar geleden dat op de E17, ter hoogte van Nazareth, de grote kettingbotsing gebeurde waarbij meer dan 200 wagens betrokken waren met als verschrikkelijke balans 10 doden en 56 zwaar gewonden.
Sindsdien wordt elk jaar ter nagedachtenis van deze ramp in de provincies Oost- en West-Vlaanderen een verkeersveilige dag georganiseerd.

Op vrijdag 27 februari 2015 is deze verkeersveilige dag reeds aan zijn 19de editie toe.

Tijdens de "verkeersveilige week" worden in de gehele provincie onder andere alcohol/drugs- en snelheidscontroles, met zoveel mogelijk onderscheppingen van overtreders, uitgevoerd.

De resultaten van de verkeersveilige nachten van begin december 2014, ook al zijn die wat positiever dan de voorgaande jaren, blijven ons met de neus op de feiten drukken voor het bestaande probleem van gebruik van alcohol en drugs en overdreven snelheid in het verkeer.

Het groot aantal slachtoffers die er elk jaar te betreuren zijn in het verkeer op onze West-Vlaamse wegen, herinneren ons aan de noodzaak tot het volharden in het voeren van gerichte campagnes tijdens de week- en weekenddagen en -nachten.

AAN ALLEN EEN VERKEERSVEILIG WEEK-END GEWENST

 

Stefaan Devleesschouwer