Brakel maakt zich al op voor een kampioenenfeest

09-03-2015 10:30

 

De Brakelse volleybaltrots, Richa Michelbeke, had nog één grote klip te overwinnen in de race naar de titel. Om daarna die plaats te heroveren die ze verdienen, in de ereklasse van ons nationaal volleybal. 

‘t Brakelt had ter plaatse te veel werk om te kunnen meereizen naar het verre As. Geen nood, een bus vol supporters maakte de verplaatsing en zorgde voor veel ambiance.

superspannend

De eerste set alvast die met 26-28 gewonnen werd. Voor hen die (n)iets van volleybal kennen … het is de bedoeling om 25 punten te scoren om een set binnen te halen. Het verschil moet echter twee punten bedragen. Je kan je dus inbeelden dat het nagelbijtend spannend geweest zal zijn !

Het scoreverloop van de tweede en derde set ken ik niet. Maar de eindstanden van 19/25 en 21/25 doen vermoeden dat het relatief eenvoudiger was voor onze dames.

tien punten voorsprong

Met nog vijf wedstrijden te spelen heeft Richa tien punten voorsprong op het gisteren verslagen As. Theoretisch zou As dus onze ploeg nog kunnen inhalen … maar we mogen er gerust in zijn, dat onze sterren deze voorsprong niet meer uit handen zullen geven. Immers, van de twintig tot nu toe gespeelde wedstrijden verloor Richa er maar twee.

 

Bron : www.tbrakelt.be