Brakel en Zingem strijden om uitkijktoren

18-04-2014 10:46
 
Het personeel van de gemeenten en OCMW’s van Brakel en Zingem nemen het tegen elkaar op in een spannende stappenclash. Gedurende vier weken gaan ze proberen zoveel mogelijk stappen te zetten. De gemeente die op het einde van de clash de meeste stappen heeft gezet, mag zich de meest actieve werkplek noemen en neemt de wisselbeker over van Wichelen. Deze actie kadert binnen het project 10.000 stappen, dat de Vlaming een gezonde en actieve levensstijl wil aanleren. Met een trappenloop als startactie willen ze de trap promoten i.p.v. de lift of roltrap. 
Zingem en Brakel gaan de strijd aan om met hun personeel minstens 10.000 stappen per dag te zetten voor de gezondheid van hun werknemers. Vanaf 21 april tot 16 mei zullen zij hun stappen bijhouden door middel van een stappenteller. Op het einde van de competitie zal gekeken worden welke gemeente de meeste stappen heeft gezet. Naast een betere gezondheid winnen zij een prachtige wisselbeker en mogen ze zich gedurende één maand de meest actieve werkplek noemen. 
 
 Op woensdag 23 april wordt de competitie feestelijk en actief op gang gestapt. Vanuit elke gemeente wordt een delegatie stappers afgevaardigd die het tegen elkaar zullen opnemen in een wedstrijd Trappenloop, dit als ultieme voorbereiding op de stappencompetitie. De individuele tijdrit en estafette zijn maar enkele van de disciplines die over de 165 traptreden zullen beslecht worden. U van de pers bent van harte uitgenodigd om dit schouwspel te bewonderen. Benieuwd wie als 1e boven geraakt? 
Datum: Woensdag 23 april 2014 van 18u tot 19u15 
Locatie: Uitkijktoren Brakel, Twaalfbunderstraat