Bouwen? Informeer je met praktische gids

06-03-2015 10:49

 

Het Vlaams Energieagentschap stelt aan de bouwheer twee brochures ter beschikking: ‘Praktische bouwgids voor jouw BEN-woning’ en ‘EPB-eisen voor 2015 en 2016 voor nieuwbouw en renovatie.

BEN-woningen verbruiken weinig energie voor je verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze de nog benodigde energie voornamelijk uit hernieuwbare bronnen. Vandaar de naam BEN: Bijna-EnergieNeutraal. Vanaf 2021 zal in Europa alleen nog volgens die standaard gebouwd worden.
De nieuwe bouwgids vertelt je als bouwheer waarmee je rekening moet houden om het BEN-niveau voor je woning te halen, wat de taken zijn van de betrokken partijen bij het bouwen van een BEN-woning en wat de bouwheer best opvolgt bij wie en wanneer in het proces. Door de praktische tips, de checklists, contactgegevens en gefaseerde onderverdeling, is de gids zeer gebruiksvriendelijk.


Voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2015 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de EPB-regelgeving (energieprestatie voor bouwers), zowel voor nieuwbouw als voor sommige renovatiewerken.
Het Vlaams Energieagentschap heeft alle EPB-eisen voor bouwaanvragen in 2015 en 2016 gebundeld in een handige brochure.


U kan een gratis exemplaar van deze gidsen bestellen of downloaden via www.energiesparen.be/publicaties