Bouw Triamant Aunove van start in Sint-Maria-Oudenhove

18-12-2015 10:27

woon- en leefproject voor jong en oud, kerngezond of minder mobiel

Na de intensieve sloop van het vervallen kloostercomplex van het centrum van Sint-Maria-Oudenhove, is woonzorginnovator Triamant zopas gestart met de bouw Triamant Aunove. In een eerste fase worden er 100 flats en studio’s opgetrokken voor zowel gezonde als zorgbehoevende bewoners. De bestaande kloosterkapel met scheve toren wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming als (deel van een) brasserie. Het wordt een sociale ontmoetingsplaats voor de ruimere omgeving.

vernieuwend concept

Hoewel de focus in eerste instantie op ouderen ligt, mikt Triamant met haar flats en studio’s op een gevarieerde mix van leeftijdsgroepen. ‘Bij Triamant denken we over de generaties heen’, zegt Dirk De Baets, gedelegeerd bestuurder van Triamant. ‘Vandaag willen mensen een praktische en comfortabele leefomgeving die klaar is voor hun toekomstige noden en die meegroeit met hun behoeften. Triamant komt aan die wensen tegemoet. Bovendien zijn onze uitgebouwde zorgteams 24 op 7 beschikbaar. Die verpleegkundige permanentie is voor velen een hele geruststelling.’

succesformule

Met Triamant Aunove is het bedrijf niet aan haar proefstuk toe. Een site met 195 wooneenheden, Triamant Haspengouw, werd reeds succesvol gerealiseerd in Velm, bij Sint-Truiden. In Geluwe wordt momenteel gebouwd aan een Triamant-site van 120 flats en studio’s, waarvan de opening voorzien is tegen midden 2016. In Ronse werd met de sloop van de voormalige verpleegstersschool het startschot gegeven voor de bouwvoorbereidingen van een vierde Triamant-site. Het ontwerp is telkens van de hand van architectenbureau BURO II & ARCHI+I.

Bron : www.tbrakelt.be