Blue Knights en vrienden reden uit voor het goede doel

11-08-2014 10:37

 

Het zal misschien niet alleen bij mij zo zijn, dat motards ontzag opwekken, gekleed in hun dikke leren kledij op hun snelle bolides. Al zijn het uiteraard mensen zoals u en ik, met het hart op de juiste plaats.

Dat bewezen de 150 motards die zaterdagavond deelnamen aan de 13de Uilenrit georganiseerd door Blue Knights Belgium VI. Ze maakten een ‘nachtelijk’ tochtje doorheen onder andere Zwalm, Merelbeke, Herzele én Brakel met fluorescerende pijlen die hen de weg wezen.

Blue Knight ?

U vindt alles over deze motorclub op hun website, HIER.

“Als Blue Knight, zweer ik in eer en geweten en met trots het motorrijden en de veiligheid te promoten door een voorbeeld te zijn voor het veilig gebruik en manipuleren van een motorfiets. Ten allen tijde zal ik mij inzetten om de relatie tussen de motorrijders uit het politiemilieu en het grote publiek te verbeteren. Onze broederlijke geest zal mij altijd leiden bij mijn relatie tot andere Blue Knights”

Café De Kraai te Zwalm

Voorzitter Chris Magerman stond me even te woord. Hij vertelde me, dat de opbrengsten van de rit naar een goed doel gaan. Voor deze editie werd gekozen voor “friends4patrick vzw”. Opgericht om mensen te ondersteunen die het slachtoffer zijn van dwarslaesie.

“Een dwarslaesie is een onderbreking van het ruggenmerg en daarbij de zenuwbanen die lopen in het ruggenmerg, waardoor uitval van de zenuwen ontstaat die onder dat niveau (van het hoofd af gerekend) van het ruggenmerg ontspringen. Hierdoor ontstaat een verlamming van benen, bij hogere letsels ook van de armen of zelfs van de ademhalingsspieren. Een dwarslaesie is een zeer ernstig letsel dat over het algemeen niet meer kan genezen. Afhankelijk van op welke hoogte in het ruggenmerg het letsel zich voordoet, vallen er bepaalde lichaamsfuncties weg. Incontinentie kan ontstaan en het gevoel in ledematen gaat vaak (deels) verloren.”

 

Bron : www.tbrakelt.be