Binnenkort: “Giesbaergen BOBT”…? Samen voor een verkeersveilige stad

21-10-2015 17:07

 

Elke Geraardsbergenaar wil zich goed voelen in zijn of haar stad. Zich veilig voelen is daar een belangrijk onderdeel van. Het is dan ook de taak van het stadsbestuur om volop in te zetten op een verkeersveilige stad. Het zonaal veiligheidsplan 2014-2017 legde de krijtlijnen van dit veiligheidsbeleid vast. Een belangrijke doelstelling in dit plan is om een bijdrage te leveren om het aantal ongevallen met lichamelijke letsels te doen dalen.

“ En dat is ook nodig” zegt Emma Van der Maelen. “Over de jaren heen kunnen we wel een daling van het aantal ongevallen op ons grondgebied vaststellen, maar de laatste jaren blijft dit aantal rond de 130 liggen. Elk jaar spijtig genoeg ook steeds 1 a 2 ongevallen met een dodelijke afloop. Het zonaal veiligheidsplan stelt zelf dat dit cijfer nog hoger is dan de omliggende zones. Voor sp.a Geraardsbergen is een veilige stad een absolute prioriteit”.

Een belangrijk onderdeel van het verkeersveiligheidsbeleid zijn de sensibiliserende acties rond de BOB-campagne. “Voorkomen is nog steeds beter dan genezen” vult Van der Maelen aan. “Ik stelde gisteren op de politieraad dan ook de vraag aan Burgemeester De Padt om in de toekomst in te gaan om een BOB -campagne op maat van de gemeente uit te werken.” De Bob -campagne laat toe om gepersonaliseerde affiches te maken om mensen aan te sporen de alcohol en rijden niet te combineren. Deze beelden kunnen ook gebruikt worden om via de sociale media de boodschap te verspreiden alsook kan de affiches gebruikt worden om baanaffiches te drukken. Zo kan elke stad hun inwoners overtuigen om zich verstandig op de weg te begeven. “ Een goede manier om ook onze inwoners te motiveren. Zo kunnen we in Geraardsbergen de uitdaging aangaan om allen mee te bobben”.
De korpschef liet weten dat men binnen de zone Geraardsbergen-Lierde volop bezig is met het uitwerken van acties op maat. Elk idee is van harte welkom.

Elke sensibiliserende actie om van Geraardsbergen een veiligere stad te maken moeten we met beide handen grijpen” zegt Emma. Dus: “Glaasje op… Laat je rijden… Giesbaergen BOBT mee” besluit sp.a gemeenteraadslid Emma Van der Maelen.