Belgische bisschop uit Brazilië te gast in Nederbrakel

19-08-2014 12:34

 

een uitlopertje van het Solidariteitsmaal 2014 …

De opbrengst van het Brakelse Solidariteitsmaal op 30 maart 2014 ging integraal naar verschillende projecten in Ruy Barbosa, Brazilië. De smakelijke kippen en Braziliaanse desserten die opgepeuzeld werden hebben de mensen vooruit geholpen.

Op zondag 31 augustus, mag het dekenaat en de parochie de bisschop van Ruy Barbosa in Nederbrakel verwachten voor de eucharistieviering om 10 uur. Bisschop Andre De Witte is geen onbekende in Vlaanderen. Hij werd in Oosterzele geboren en ging als missionaris naar Brazilië in de jaren 70.

Oosterzele – Ruy Barbosa

Sinds zijn bisschopswijding in 1994 groeiden de contacten tussen de parochies van Oosterzele en Ruy Barbosa. In 2000 werd Ruy Barbosa trouwens het zusterbisdom van Gent! En in juli vorig jaar waren er 150 Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro te gast in de parochies van mgr. André De Witte.

De 4 jongeren uit het dekenaat Brakel vertelden enthousiast over de Braziliaanse kerk. Hun getuigenis zinderde na en voor de opbrengst van het Solidariteitsmaal 2014 was er een bestemming gevonden…

Mgr. André De Witte gaat voor in de gewone zondagsviering. Vermoedelijk heeft hij met zijn ruime missionaire ervaring zeker een boodschap die ieder van ons aanbelangt.

 

Bron : www.tbrakelt.be