Beleef je eigen ronde

08-07-2014 21:36

 

Wielertoeristen kunnen als echte flandriens de Ronde van Vlaanderen Fietsroutes volgen. Deze drie lussen van 78 tot 116 km doorkruisen de Vlaamse Ardennen, een prachtig landschap met glooiende vergezichten, pittige hellingen en typische kasseistroken.

Het is mogelijk om je eigen tijd te registreren met een webapp. De applicatie meet op vier bekende plekken je persoonlijke tijd: op de Muur, de Paddestraat, de Kruisberg en de Koppenberg. De geregistreerde tijd kan je eenvoudig vergelijken met andere fietsers en delen op Facebook.


Hoe gaat het in z’n werk?

Op de website www.beleefjeeigenronde.be vind je alle informatie. In het toeristisch infokantoor De Permanensje en het Provinciaal Domein De Gavers kan je terecht voor een chip (gratis mits betalen van een waarborg van 25 euro) en een handige, waterbestendige Ronde van Vlaanderen Fietsroutekaart (4 euro). De medewerkers helpen je er graag verder.
Zijn deze routes te lang of te lastig? Geen probleem, op de website van Toerisme Vlaamse Ardennen kan je terecht voor kilometers fietsplezier van uiteenlopende moeilijkheidsgraden.


Meer info: Toeristisch infokantoor De Permanensje, Markt, 054 43 72 89, www.beleefjeeigenronde.be, www.toerismevlaamseardennen.be