Beker van Vlaanderen basketbal: Gent Hawks B – Wezen-Vrienden 64-78

05-08-2014 21:01

Len Vande Lanotte

 

Voor hun eerste opdracht in het nieuwe seizoen moest Wezen-Vrienden op bezoek bij reeksgenoot Gent Hawks B. Coach Alain D’Hulst krijgt de opdracht om van de zes nieuwkomers en vier blijvers een team te maken.
De Geraardsbergenaars zagen op het einde van het seizoen liefst zes van hun getrouwe gezichten andere oorden opzoeken. Met Len Vande Lanotte, Bart Spinnoy, Zeno Neyt en Hans De Vrieze trok het bestuur vier nieuwkomers aan. Sam Tuypens en Ahmed Chaouch maakten de overstap van het B- naar het A-team.
De thuisploeg begon aan de bekerwedstrijd met Jorn Debrock, Arnaud Persyn, Bert De Maeyer, Edward Van Herzele en Jeroen Baele. De Oudenbergploeg ging van start met Hendrik Tratsaert, Jeroen Tuypens, Zeno Neyt, Len Vande Lanotte en Jonathan Huwé. Frank Vanderkimpen verbleef nog in het buitenland.
In de beginfase konden de Gentenaars via Arnaud Persyn, Jorn Debrock, Jeroen Baele en Bert De Maeyer uitlopen tot 9-2. Met twee driepunters op rij kon Len Vande Lanotte terug voor de aansluiting zorgen: 9-8. En via Jeroen Tuypens, Jonathan Huwé en Len Vande Lanotte slaagden de bezoekers er in om het eerste quarter af te sluiten met een bonus van zes punten: 11-17.
In het begin van het tweede quarter stelden Bert De Maeyer, Jorn Debrock, Sam Heyse, Selim De Zutter en Arnaud Persyn orde op zaken. Met een tussentijdse 11-0 kon de thuisploeg een kloof slaan van vijf punten: 22-17. Maar met o.m. een driepunter van Ahmed Chaouch, en korven van Zeno Neyt en Len Vande Lanotte kwamen de Wezen terug: 22-23. Uiteindelijk zou men gaan rusten met een punt verschil in het voordeel van de Wezen-Vrienden: 30-31.
De thuisploeg begon terug het sterkst aan het derde quarter. Met punten van Arnaud Persyn, Jorn Debrock en Selim De Zutter kon men terug een bonus van zes punten opbouwen: 39-31. Met o.m. een afstandshot van Zeno Neyt, en de steun van Jeroen Tuypens kwamen de Geraardsbergenaars terug lanszij: 39-39. Bart Spinnoy, Zeno Neyt, Jonathan Huwé, Hans De Vrieze en Jeroen Tuypens zorgden zelfs nog voor een voorsprong: 52-57.
In het vierde quarter gingen de Wezen door op hun elan en met korven van Hans De Vrieze, Hendrik Tratsaert , Jonathan Huwé, Bart Spinnoy en Ahmed Chaouch sloegen ze een kloof van 15 punten: 54-71. De thuisploeg kon geen vuist meer maken, en met punten van Len Vande Lanotte en Hans De Vrieze konden de bezoekers hun voorsprong vrijwaren. Eindstand: 64-78.
De volgende opdracht in de Beker van Vlaanderen volgt op zondag 17 augustus met een verplaatsing naar Antwerp Dynamics.
Gent Hawks B: Jorn Debrock en Arnaud Persyn (elk 18 punten); Selim De Zutter (7 punten); Bert De Maeyer (6 punten); Jeroen Baele (5 punten); Sam Heyse (4 punten); Edward Van Herzele, Onur Yilmaz en Maarten Henderickx (elk 2 punten).
Wezen-Vrienden: Len Vande Lanotte (17 punten); Zeno Neyt en Jeroen Tuypens (elk 14 punten); Hans De Vrieze (11 punten); Jonathan Huwé en Ahmed Chaouch (elk 7 punten); Bart Spinnoy (6 punten); Hendrik Tratsaert (2 punten).

Wedstrijden zaterdag 9 augustus:
18u30: Wezen-Vrienden B – Scheldejeugd Temse B (Beker Oost-Vlaanderen)
20u15: Wezen-Vrienden A – Bavi Gent (vriendsschappelijk)

 

Bron : 9500news