Bekende Vlamingen promoten Cadeaudagen Oxfam-Wereldwinkel

25-11-2014 20:46

 

In december organiseert Oxfam-Wereldwinkel Geraardsbergen-Brakel zijn jaarlijkse Cadeaudagen. Onder de slogan ‘Je moet geen heilige zijn om voor Oxfam te kiezen’ maken acht bekende Vlamingen duidelijk dat de wereldwinkel voor iederéén een goede keuze is. Je vindt er eindejaarscadeaus naar elke smaak en voor elk budget. En je doet er ook een producent in het Zuiden een plezier mee.

 

Kom kiezen uit het ruime aanbod aan geschenken van eerlijke kwaliteit in onze winkel. Naast de bestaande openingsuren, zet Oxfam-Wereldwinkel Geraardsbergen-Brakel de deuren van haar Cadeaudagen extra open op vrijdag 5 & 12 december van 18u tot21u, op zaterdag 6 & 13 december doorlopend van 9u30 tot 18u en op zondag 7 & 14 december van 14u tot 18u.

 

Bekende gezichten

Acht bekende Vlamingen trokken hun heiligste plunje aan en kwamen zich amuseren voor de alziende lens van Lieve Blancquaert. Zij portretteerde de BV’s als heiligenbeeldjes, met een Oxfam-product als attribuut. De campagneslogan luidt ‘Je moet geen heilige zijn om voor Oxfam te kiezen’. Want om goed te doen moet je geen heilig boontje zijn. Gewoon door in de wereldwinkel een cadeau te kiezen, steun je Oxfam in haar strijd tegen oneerlijke handel.

De fotoreeks van Lieve Blancquaert kan je bekijken en downloaden op www.oxfamwereldwinkels.be/cadeaudagen. Je vindt er ook de cadeaudagen van alle wereldwinkels.

 

Over Oxfam-Wereldwinkels|Fair Trade

Oxfam-Wereldwinkels behoort tot de internationale confederatie Oxfam, een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede.

Oxfam-Wereldwinkels wil rechtvaardige regels voor de internationale handel. Want eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden sterke eigen benen en draagt op die manier bij tot duurzame ontwikkeling. We maken mensen bewust van het onrecht in de wereldhandel via publiekscampagnes, acties met jongeren en scholen, en door te gaan praten met politici en bedrijven. En natuurlijk door onze 235 Oxfam-Wereldwinkels, speciaalzaken voor eerlijke handel. Met het brede assortiment kwaliteitsproducten van ons huismerk Oxfam Fair Trade tonen we hoe het anders kan. Achtduizend vrijwilligers verspreiden ons verhaal. Ze bemannen de Oxfam-Wereldwinkels, smeden banden met andere organisaties en laten je ontdekken wat eerlijke handel betekent.

www.oxfamwereldwinkels.be

Volg het nieuws over Oxfam-Wereldwinkels op de voet via Facebook of het maandelijkse Digizine: www.oxfamwereldwinkels.be/digizine_inschrijven

 

Frans Paeleman,coördinator Oxfam-Wereldwinkel Geraardbsergen-Brakel – 0486/75 48 81 of

Lieven Beernaert, 0472/37 32 07 of geraardsbergen@oww.be

Oxfam Wereldwinkel Geraardsbergen-Brakel

Weverijstraat 123

9500 Geraardsbergen

054/73 00 28 (uitsluitend tijdens de openingsuren)

 

Openingsuren:
maandag 9u30 tot 12u30

woensdag 14u00 tot 17u00

zaterdag 9u30 tot 12u30  &  14u00 tot 17u00