Basisschool Klavertje 4 schenkt 350 euro aan Pinocchio vzw

24-04-2015 11:29

 

Elk jaar opnieuw spannen de kinderen van de gemeentelijke basisschool in Parike zich in voor een zelf gekozen goed doel. De kinderen van het zesde leerjaar mogen goede doelen uit ons land, die mensen ten goede komen, voorstellen. 

Waarna de hele school naar de argumenten van de voordragers luistert en allen hun stem uitbrengen voor het project naar hun keuze.

Dit jaar werd er overtuigend gekozen voor Pinocchio vzw, een vzw die in België de belangen en het welzijn van de kinderen en jongeren met brandwonden behartigt.

educatief

De vertegenwoordigster van Pinocchio vzw was uiteraard erg opgezet met de inspanningen van onze kinderen. Tijdens een boeiende uiteenzetting kwamen de meisjes en jongens meer te weten over de vzw.

Maar ook en vooral over de soorten brandwonden, en de bijna altijd lange behandelingen in de gespecialiseeerde brandwondencentra om ze te helen. De kinderen waren dan ook onder de indruk van de foto’s die de verschillende graden van brandwonden toonden. Net als van de prijs van de noodzakelijke hulpmiddelen, zoals drukverbanden en maskers …

In een strip met de alomgekende “Kamiel” wordt uitgelegd welke situaties vaak tot brandwonden aanleiding geeft. Elk kind kreeg er één mee naar huis.

En nu maar hopen dat de Brakelse kinderen nooit moeten rekenen op de bijstand van deze sympathieke vzw, Pinocchio !

 

Bron : www.tbrakelt.be