ASZ Geraardsbergen gooit zijn deuren open

12-03-2014 17:25
 
Op zondag 16 maart zetten overal in Vlaanderen ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijnsvoorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren open in het kader van de nationale Dag van de Zorg. Ook het ASZ doet mee! 
Naar aanleiding van deze editie leiden wij je graag rond op onze campus in Geraardsbergen. Alle geïnteresseerden krijgen die dag tussen 10 en 17 uur de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een hedendaags regionaal ziekenhuis. Iedereen is van harte welkom met het hele gezin, familie of vrienden.
Langsheen een boeiend parcours laten meer dan 30 diensten je kennismaken met de hoogtechnologische maar vooral menselijke zorg die ons ziekenhuis te bieden heeft. De ASZ-campus in Geraardsbergen is met zijn 160 erkende bedden en jaarlijks meer dan 12 000 opnames in dag- en klassieke hospitalisatie een belangrijke zorgverlener in Zuid-Oost-Vlaanderen.
Leer alles over RX-stralen, mammografie, echo en CT-scan. Laat je testen op diabetes of allergieën. Ontdek hoe een niersteenverbrijzelaar eruit ziet, of hoe een dokter het hart, de maag of de hersenen onderzoekt. Trek de speciale zwangerschapsschort aan en je weet meteen hoe het voelt om zwanger te zijn en de weeën willen we jullie uiteraard niet onthouden. Kruip eens in de huid van een chirurg of anesthesist. Of laat een jezelf vereeuwigen naast ons splinternieuwe MUG-voertuig. Ook nieuw is het pijncentrum, waar we de patiënt enerzijds helpen zijn pijn te verminderen en anderzijds zijn levenskwaliteit proberen te verbeteren. We brengen je graag enkele reanimatieregels bij en laten je zien waarom er een Wii-console in de revalidatieruimte staat… Meer informatie en een uitgebreid programma vind je op www.asz.be. 
Voor de kinderen is er animatie en zijn er speciale attracties voorzien. Zo kunnen ze op zoek naar onze mascotte Flup de Kikker of hun pop of knuffel (laten) onderzoeken. Ook staat er een groot Dokter Bibberspel opgesteld, goochelt clown Flipo lustig met zijn ballonnen, kan er gepuzzeld en getekend worden, … Aan het einde van het parcours wacht ieder kind nog een kleine verrassing.
Kortom: een boeiende uitstap voor het hele gezin!
Praktisch
Adres
Gasthuisstraat 4, 9500 Geraardsbergen (ingang langs Verhaegenlaan!)
Parkeren
Gratis parking voor alle bezoekers. Volg de pijlen en de instructies van de stewards.
Openingsuren
Iedereen is welkom van 10 tot 17 uur. 
Opgelet: Het volledige parcours neemt 1,30 à 2 uur in beslag. Mensen die na 16.30 uur nog aan het parcours beginnen, kunnen niet meer alles bezoeken.
Rolstoeltoegankelijkheid
Parcours is volledig toegankelijk voor minder mobiele personen.