Aperitiefconcert in de kerk van Elst

05-02-2015 11:03

 

Nadat de kerktoren van de Sint-Apolloniakerk in Elst in 2014 volledig in de steigers werd gezet, kon het officiële startsein voor de restauratie worden gegeven. Het project kende een lange voorgeschiedenis. Ondertussen werd de eerste fase van de restauratie afgerond. De toren verkeerde in slechte staat en is gerestaureerd volgens het restauratieplan van architectenbureau ‘Bressers’ uit Gent.

De werkzaamheden omvatten in grote mate het vervangen van het in slechte staat verkerend metselwerk. Daarnaast is het leien dak van de spits en het glas-in-lood grondig aangepakt. De torenhaan werd opnieuw verguld en om de bescherming naar de toekomst toe te verzekeren werden vochtbestrijdingswerken uitgevoerd en werd er degelijke duivenwering geplaatst.

De waardevolle kunstkerk is vooreerst een liturgische ruimte. Met respect voor de geschiedenis, de hedendaagse religieuze kunstwerken én de liturgie werden in januari 2015 enkele verfraaiingen stelselmatig gerealiseerd.

tweede fase 

Een tweede fase met de buitenrestauratie van het schip en het koor staat geprogrammeerd. Ter gelegenheid van het afronden van fase 1 wil de kerkgemeenschap van Elst alvast een moment van dank inlassen met een aperitiefconcert, gevolgd door een eenvoudige receptie. Het aperitiefconcert wordt verzorgd door Jan Van Caenegem aan het orgel en een ensemble van plaatselijke muzikanten.

Hartelijk welkom op zondag 8 februari om 11 uur 30 !

 

Bron : www.tbrakelt.be