Al 6.000 euro opbrengst bij benefiet voor Arvid

27-08-2014 10:29

 

En dan is de ingezamelde geldsom nog niet het belangrijkste. Wat werkelijk belangrijk is, is de onbaatzuchtige inzet van velen. Met het team Ysebaert, voortreffelijk geleid door Cindy De Tandt, op kop. Maar ook Dirk Willems, Luc Van Moorleghem, Freedom for Kids, Toverstafje, en zeker ook Cindy en Stijn, ouders van sterrenkindje Jana, verdienen een meer dan verdienstelijke vermelding.

Arvids bloedjes

Voor hen die het genezingsproces van Arvid van nabij volgen, klinkt de term “bloedjes” niet vreemd in de oren. Hiermee wordt immers altijd weer gemeten of en hoe de ongenode gast in Arvids lichaam er aan toe is. Mama Sieglinde had, wat dat betreft, heel goed nieuws voor de vele aanwezigen. Het gaat goed met hun jongste oogappel. Zo goed, dat hij vanaf het begin van ‘t schooljaar halve dagen naar school mag (proberen) te gaan.

Wij gunnen Arvid, zijn lieve zussen Anica en Arezina, mama Sieglinde en papa Jurgen van harte een mooie onvergetelijke reis naar Thomas Land. Eén van de welverdiende uitstapjes die het gezin zal maken, dankzij de benefiet.

alle respect

Voor mama Cindy en papa Stijn, wiens dochtertje Jana in het voorjaar jammer genoeg overleed. Wat het met hen deed en nog steeds doet, hoe ze als koppel dit verlies trachten te overleven … Stijn beantwoordde openhartig de vragen die hem door Cindy De Tandt gesteld werden. En gaat weldra nog een stapje verder door een boek te schrijven over de ziekte van Jana, het al te plotse overlijden en het verwerkingsproces. Ik houd u er van op de hoogte.

Erg hartverwarmend waren de geschenkjes van Toverstafje. Deze vereniging, die kindjes en hun gezinnen die verzorgd worden op de dienst oncologie te Gent, in de watten legt, had voor enkele prachtige geschenken gezorgd.

De op het eerste gezicht stoere bikers van Freedom for Kids trakteerden vele kinderen op een onvergetelijke rit op de motor. Luc Van Moorleghem volgde Cindy De Tandt gedurende het hele voorbereidingsproces met zijn onafscheidelijke camera in de hand. Dirk Willems tenslotte, bracht Cindy met vele mensen, sponsoren in contact en deed zelf ook een aardige duit in het zakje.

Afsluiten mag ik uiteraard niet zonder veel woorden van lof te spreken over het team Ysebaert van Zwalm. Ze staken uren vrije tijd in dit mooie benefiet, en zijn vast van plan dit volgend jaar te herhalen voor een ander goed doel.

 

Bron : www.tbrakelt.be