ACV – Brakel op reis naar Brussel

20-07-2014 10:36

 

Voor de 34ste maal trekt het syndicaat er even tussenuit. Op zaterdag 2 augustus is de bestemming van de daguitstap onze nationale hoofdstad, Brussel. Vertrokken wordt om 8 uur stipt aan het CM-gebouw op het Marktplein in Nederbrakel. Via Ninove wordt dan de eerste bestemming van de dag bereikt, in Overijse orchideeënkwekerij Cymbiflor Orchids.

Al wat u nog niet wist over een orchidee wordt u hier uitgelegd met onder meer een demonstratie van het verpotten en verzorgen van de planten. Een kopje koffie met een gebakje gaat vooraf aan een rondleiding. Waarna er mogelijkheid is tot kuieren in de serre en genieten van de prachtige orchideeën in een exotische sfeer.

Brussel

Rond de middag strijkt de bus neer in het centrum van Brussel. Waar iedereen vrij is om de meegebrachte lunch aan te spreken of iets te nuttigen in de eetgelegenheden rond de Grote Markt. Na de middagpauze staat de hoofdschotel van de daguitstap op het programma, het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

100 jaar Eerste Wereldoorlog

De tentoonstelling in het museum zal ongetwijfeld boeien dankzij de rijke en unieke collecties. Waardoor alle facetten van WO I verduidelijkt worden. Het dagelijkse leven tijdens de Belgische bezetting maakt een belangrijk deel uit van het parcours. De bezoeker herontdekt ook de mobilisatie van de Europese staten die hebben getracht België te redden. Aan de hand van authentieke objecten, decors, getuigenissen en films wordt uitgelegd hoe dit conflict de 20ste eeuw grotendeels vorm gaf. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de boeiende levensverhalen van twee neven die tijdens de oorlog lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan, onze Belgische Koning Albert I en de Duitse Keizer Willem II.

avondmaal

De terugreis houdt halt in Ninove waar een stevig avondmaal wacht in zaal “De Vos”. Na het aperitief volgt een kipcocktail als voorgerecht, gevolgd door gemarineerd gebraad met groenten en kroketten, koffie en gebak. Met een goed gevulde maag worden allen terug verwacht te Brakel omstreeks 20 uur 30.

praktische info

  • 55 euro voor volwassenen, voor kinderen onder 12 jaar 30 euro
  • vervoer autocar, demonstratie in orchideeserre met koffie en gebak, inkom museum met begeleidende gidsen, avondmaal en drinkgeld chauffeur inbegrepen
  • inschrijven vòòr zaterdag 26 juli bij Noël Morreels, Jean-Paul Haegeman of een van de andere bestuursleden

Bron : www.tbrakelt.be