Aankomst Sint in nieuw kleedje!

06-11-2014 10:40

 

Het is nog wel een aantal keer slapen, maar op zaterdag 22 november is het weer zover: Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen naar Geraardsbergen! Voor de 15e keer al organiseren de Jeugdraad en Jeugddienst van Geraardsbergen samen het Sinterklaasfeest. “Dit jaar pakken we het iets anders aan,” zegt Alexandra De Schauwer van de Stedelijke Jeugdraad, “De Sint komt een half uurtje vroeger aan met zijn boot, en er is een groot Sinterklaasfeest op de Markt gepland i.p.v. in de Spiraal!”

 

Om 13u komt de Sint aan met de stoomboot aan de Begijnhofkaai (ter hoogte van de Middenschool). Daarna trekken de Sint en pieten met een koets door het stadscentrum, waarbij ook reuzenkind Kinneke Baba hen zal vergezellen.

Vanaf 13u30 kunnen de kinderen op de Markt terecht in een heus ‘Sinterklaasdorp’, met springkastelen, een schminkstand, een voorleeshoek en een buttonstand. Om 14u zal de Sint zijn intrede doen op de Markt en ontvangt hij elk kind op zijn troon in het Stadhuis. Om 14u30 start dan een heuse Sinterklaasshow met fijne liedjes en zotte zwarte pieten! Wie een mooie brief of tekening meebrengt, kan bovendien een klein aandenken mee naar huis nemen.

Opgelet: bij regenweer is Sinterklaas vanaf 14u te vinden in de Spiraal, daar zal op donderdag 20 november over beslist worden.

 

“Het nieuwe concept van dit laagdrempelig kinderfeest past in het traject “kindvriendelijke stad” waarbij we de beleving van kinderen en jongeren in onze stad centraal zetten”, aldus schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.