4de geriatrisch symposium focust op veilige zorg

29-09-2015 11:12

 

Op vrijdag 2 oktober 2015 organiseert het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in de schouwburg van cultureel centrum De Werf voor de 4de keer een geriatrisch symposium. Deze keer ligt de focus op veilige zorg.

De medische wereld is er één van innovaties en vernieuwing. Met de regelmaat van de klok duiken er nieuwe visies en behandelingsmethoden op. Zo ook binnen de geriatrie. Om ervoor te zorgen dat iedereen ‘mee’ blijft met deze vernieuwingen, organiseren de diensten geriatrie van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren hun jaarlijkse symposium. Op vrijdag 2 oktober 2015 zullen tal van zorgprofessionals het vanaf 8.30 uur hebben over verschillende topics in de schouwburg van cultureel centrum De Werf in Aalst.

Op de agenda staan onder andere uiteenzettingen over medicatiefouten, fixatie en valpreventie. De nieuwe tendensen binnen de veilige ouderenzorg worden belicht en er is aandacht voor ethiek, aansprakelijkheid en betaalbare zorg. De sessies zullen worden gemodereerd door dr. L. Peleman (diensthoofd Geriatrie ASZ). Het volledige programma is terug te vinden www.asz.be.

Het programma van dit geriatrisch symposium is zeer waardevol voor iedereen die op de een of andere manier nauw betrokken is bij de zorg voor (kwetsbare) ouderen in onze samenleving.

De ouderenzorg is meer dan ooit een belangrijk item geworden in de gezondheidszorg. Het succes van dit symposium bevestigt dit eens te meer. Ongeveer 230 mensen schreven zich al in.