3e diner ‘Vrienden van Digno Garcia’ in zaal Villa Wilson een schot in de roos

28-02-2016 10:46

Gisteren vond in zaal Villa Wilson het 3e diner ‘Vrienden van Digno Garcia’ plaats. Een overvolle zaal kon genieten van een heerlijke maaltijd met aansluitend twee optredens.

Deze gezellige samenkomst onder vrienden van Digno Garcia  werd dit keer opgeluisterd worden door Bart Henning (harp) en Miguel Fernandez & The Gypsy Guitars !

Bart Henning is een Nederlander die opgroeide met de muziek van ‘Trio Los Paraguayos’, de muziekgroep waarmee Digno Garcia voor het eerst naar Europa kwam. Bart leerde de muziek appreciëren door diens vader, die een grote fan was van ‘Trio Los Paraguayos’. Toen hij 13 jaar oud was leerde hij Paraguayaanse harp spelen en speelt intussen geruime tijd onder de naam Paraná voor uiteenlopende gelegenheden in binnen en buitenland. Tijdens het diner bracht Trio Paraná een gevarieerd repertoire van populaire en traditionele liedjes uit Zuid-Amerika, Mexico en Spanje ten gehore. Uiteraard mochte een aantal bekende harpsolo’s van Digno Garcia niet ontbreken.

Om de avond in sfeer en ambiance af te sluiten werd Miguel Fernandez & The Gypsy Guitars, een formatie van eigen bodem met  Spaanse flamencogitaren gevraagd. Miguel Fernandez bracht samen met zijn flamencogitaristen de grootste hits van The Gypsy Kings waaronder Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Amor de mis Amores, Baila Me en wist zo de dansvloer op een mum van tijd vol te krijgen.

Bron : 9500news