3de geriatrisch symposium focust op onco-geriatrie

29-04-2014 16:25

Op dinsdag 6 mei 2014 organiseert het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in de schouwburg van cultureel centrum De Werf voor de 3de keer een geriatrisch symposium. Deze keer ligt de focus op onco-geriatrie. Eén van de sprekers is Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Volksgezondheid.

De medische wereld is er één van innovaties en vernieuwing. Met de regelmaat van de klok duiken er nieuwe visies en behandelingsmethoden op. Zo ook binnen de geriatrie. Om ervoor te zorgen dat iedereen ‘mee’ blijft met deze vernieuwingen, organiseren de diensten geriatrie van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren hun jaarlijkse symposium. Op dinsdag 6 mei 2014 zullen geriaters, oncologen en gastsprekers het vanaf 8 uur hebben over verschillende topics in de schouwburg van cultureel centrum De Werf in Aalst.

Op de agenda staan onder andere uiteenzettingen over de aanpak van oncologie bij geriatrische patiënten en het belang van mondzorg en voeding. UZ Gent brengt een voorbeeld uit de praktijk: praktische werking liaison onco-geriatrie. Ook is er aandacht voor ethiek in de onco-geriatrische zorg. De sessies zullen worden gemodereerd door dr. L. Peleman (diensthoofd Geriatrie ASZ). Daarnaast komt ook minister van Volksgezondheid, Jo Vandeurzen, aan het woord. Het volledige programma en meer info is terug te vinden www.asz.be.

Het programma van dit onco-geriatrisch symposium is zeer waardevol voor iedereen die op de een of andere manier nauw betrokken is bij de zorg voor (kwetsbare) ouderen in onze samenleving.

De ouderenzorg is meer dan ooit een belangrijk item geworden in de gezondheidszorg. Het succes van dit symposium bevestigt dit eens te meer. Ongeveer 250 mensen schreven zich al in.