2pk wet dream racing team

08-03-2016 23:51

Op 12 maart is het weer zover, het 2pk wet dream racing team uit Geraardsbergen neemt deel aan de eerste 2cv-race van het nieuwe seizoen 2016. The place to be is het motorcircuit van Croix en ternois in Noord-Frankrijk.

De testritten beginnen om 9u, de kwalificaties zijn van 10u tot 11u en de wedstrijd begint om 11.45u en de geblokte vlag valt om 17.45u. De piloten van dienst zijn De Saeger Bjorn en Mertens Staf. Tijdens de 6uren wedstrijd wordt om de 90 min van piloot gewisseld om dat Croix een zeer bochtig circuit is waardoor er geen tijd voor recuperatie is. 

Wat is er aan de race-2cv aangepast sinds vorig jaar? 

Wel, er zit een volledig nieuwe motor in die max 8200tr/min draait en +- 53 pk levert, voor en achteraan rijden we nu met laagprofielbanden omdat de vorig banden de neiging hadden om over te plooien in de bochten en te veel aan de buitenkant afslijten. Er is een zwaardere stabilisatorstang achteraan gemonteerd en de spoorverbreders hebben we rondom weggehaalt omdat we onze 2cv velgen hebben laten "aanpassen", wat een gewichtsbesparing van 10 kg heeft. Ook hebben we nu een Lithium-ion batterij zitten die 10 kg lichter weegt dan de lood-batterij. Al deze verbeteringen samen maken dat onze race-bolide nog beter zal presteren dan vorige jaren. Dit alles is enkel mogelijk dankzij onze trouwe sponsoren : Meubelen Merlijn, Bouwonderneming Trawobo, Nv Van Israel, Banden Jef en Garage Antoine.

Rijden jullie nog andere wedstrijden dit seizoen? 

Natuurlijk, op 20-21 Augustus racen we 24u op het circuit van Anglesey, Engeland met de piloten DeSaeger Bjorn, Jens D'herde en Mertens Staf. Op 20-21 Oktober zijn de 24u van Spa-Francorchamps aan de beurt met de piloten De Saeger Bjorn, Van Israel Peter, Smit Hans en Mertens Staf allemaal piloten uit de streek rond Geraardsbergen. 

Tevens kan je voor al je problemen, klussen of reparaties aan je 2cv mailen naar 2cvwdrteam@gmail.com of neem een kijkje op de site  2cvwdrteam.weebly.com of facebook: https://www.facebook.com/2CVWDRTeam