20ste Kasseifeesten in Brakel-Zegelsem op 16 september 2018

28-08-2018 21:37
Op zondag 16 september heeft de 20ste editie plaats van de Kasseifeesten in het kasseidorp Zegelsem. Het  hoofditem blijft uiteraard de grote rommelmarkt  tussen 9u en 18u in het centrum. (inschrijven voor 12 september) Het blijft volgens de organisatoren de bedoeling  een gezellige en aangename rommelmarkt samen te stellen met standjes in de Teirlinckstraat, Ursmarusstraat tot op de legendarische Haaghoek gekend door ieder wielerliefhebber.  Hoofdorganisator is Gezinsbond In de Rand (Elst-Michelbeke-Zegelsem) die een beroep kan doen op heel wat vrijwilligers om weer een succes te maken van dit gebeuren.  
Verder is er de 17de Kasseidorptocht, een organisatie van de Randstappers, met volgende  wandelafstanden 6-12-18 en 24km. Deze tochten doen de mooiste plaatsjes van Brakel aan. Men kan de verschillende afstanden combineren en zo ruim 24km wandelplezier beleven.  Wandelen kan tussen 8u en 15u. De start is voorzien in de school.    
De expo in de kerk  ( toegankelijk van 9u tot 18u) heeft heel wat in petto dit jaar. Er zijn volgende onderwerpen: kunst met Luc Deleu, Paul Destaercke en Mia Vandervelden. Verder is er kalligrafie, de geschiedenis van de fotografie (Eddy Wancour) , bierkaartjes met Patricia Labiau, kerkelijke gewaden door pastoor Babylon en de fotocompositie 20 jaar kasseifeesten.
Bij de barbecue kan men doorlopend aanschuiven tussen 11 en 18u in de school.
Muzikale animatie ontbreekt evenmin want er zijn optredens voorzien van De Zwalmfanfare, Blechtrommel, Elvis uit Zottegem en het orkest Dance-Fever.  Tussendoor kan men verschillende optredens bewonderen van de dansgroep Never Get Old Dancers. 
Bij de gedenksteen aan de kerk is er een korte plechtigheid en worden de nationale hymnen gespeeld;  
Er zijn heel wat randactiviteiten met o.m. : stationaire motoren , oldtimers, kinderanimatie enz… .
Als apotheose is er de Gouden Kasseiworp met als eerste prijs 125 euro cash en tal van andere prijzen. 
Info kasseifeestenzegelsem@hotmail.be en 0495 34 51 73. 
(gudc)