150 kwissers bij ‘t KTA

25-03-2014 09:40

30 ploegen, die een gemiddelde score halen van 60 %. Dan weet een leraar dat het niet eenvoudig was. De winnaars behaalden 92 %, de rode lantaarn 23 % …

Het was intussen al de elfde keer dat Franki Sarens de quiz in elkaar bokste. Je zou verwachten dat Franki zelf leerkracht is, maar da’s niet zo. Zijn vrouw geeft wel les aan ‘t KTA.

niet te onderschatten opdracht

Al in augustus startte Franki met de voorbereiding van de quiz. De leuke, inspannende avond bestond dan ook uit tien rondes. Acht daarvan bestaan op hun beurt uit tien rondes, de alfabetische uit de verwachte 26 vragen en de raketronde, tenslotte, 20. De laatste maand werd de kwis dan gefinaliseerd en getest.

Erg belangrijk is het, dat elke vraag ontegensprekelijk alleen kan beantwoord worden op de door mij verwachte wijze. Zodat discussies nadien onmogelijk zijn,‘ zegt Franki.

voor iedereen een prijs

Nieuw dit jaar was dat er een prijs voorzien was voor elke deelnemer. Daar waar ik even dacht met een tombola te maken te hebben, bleek het om de rijk gevulde prijzentafels te gaan. 30 ploegen van 5 deelnemers betekent dan ook een totaal van 150 deelnemers 

Bron : www.tbrakelt.be