11 juli viering in Brakel

14-07-2016 10:48

Al ging deze weliswaar een dagje vroeger, op zondag 10 juli, door. 

De voorzitter van de cultuurraad, Ludwig De Temmerman, introduceerde, na zijn warm openingswoord,Jenna Vergeynst aan de enthousiaste aanwezigen. Deze jonge, erg getalenteerde harpspeelster uit het naburige Lierde zou twee stukken brengen. Tussen ‘Serenade for harp’ en ‘Légende’ zach Jenna zich wel verplicht een technisch intermezzo in te lassen, om een defecte snaar te vervangen.

Mercedes

Met zo’n titel in het programmaboekje verwacht je je al vlug aan een stuk over dit Duitse automerk. Op het moment dat Vicky Hutse haar rol aanneemt zie je dat het over een hondje gaat. Eentje dat op de zenuwen blijkt te werken van buurman Peter De Langhe. Gelukkig werd dit een grappig, erg onderhoudend toneelstukje van Elsuth, met aan het einde een erg welkom happy end.

Nelly Maes

De intussen 75 jaar jonge gewezen volksvertegenwoordigster zorgde voor een bevlogen speech, waarbij het actuele Europese verhaal de rode draad vormde. Niet verwonderlijk in deze Brexit-periode. De wijze raad van een door de wol geverfd ex-politica oversteeg, zoals het hoort op zo’n zitting, enig specifiek partijbelang.

Zowel Herman De Croo in zijn aankondiging, als Marijn Devalck, in zijn voornamelijk gezongen dankwoord deden mevrouw Maes zowaar even blozen…

Na de enthousiaste samenzang van De Vlaamse Leeuw werd het glas geheven op een prettig vervolg van de Vlaamse Feestdag. De bouwput die het Brakels Marktplein is, vormde een uniek decor!

Bron : www.tbrakelt.be