10 000 stappenclash

04-04-2016 10:36

Doe mee aan de ’10.000-stappenclash’ en leid Geraardsbergen naar de overwinning.

Wil je graag meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Goed nieuws: je hoeft helemaal niet te sporten om voldoende te bewegen. Een manier om dag in dag uit meer te bewegen voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten! 10.000 stappen per dag is ideaal. Voor 65-plussers zijn 8.000 stappen per dag aanbevolen. En met een stappenteller registreer je makkelijk je stappen.

 

Via de ’10.000-stappenclash’ kan je alvast je ‘beweeggrenzen’ verleggen. De ’10.000-stappenclash’ is een stappencompetitie tussen alle Vlaamse gemeenten.

Ook Geraardsbergen gaat de uitdaging aan. Maar wij gaan nog een stapje verder: de clash der deelgemeenten…

 

Wie wordt de sportiefste deelgemeente van Geraardsbergen?

Wil jij jouw deelgemeente mee naar de overwinning leiden? Surf dan naar www.10000stappen.be en registreer je. Geef daarna elke dag het aantal stappen in dat jij die dag gezet hebt. De stappenregistratietool toont jou op een wereldkaart hoeveel kilometer Geraardsbergen al virtueel heeft afgelegd. Bovendien krijg je ook beweegtips per mail. Op deze tool en de Facebookpagina van 10.000 stappen (www.facebook.com/10000stappen) kan je op de voet volgen welke gemeente dat moment aan de leiding staat.

 

De actie loopt van 30 april tot en met 28 mei 2016. De deelgemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet, is de grote winnaar en mag zich de actiefste deelgemeente van Geraardsbergen noemen. Bij het bepalen van de winnaar wordt er rekening gehouden met het totaal aantal stappen in verhouding tot het totaal aantal volwassen inwoners van de deelgemeente. Op deze manier hebben ook de kleinere deelgemeenten evenveel kans om de winst binnen te halen.

 

Niet vies van een uitdaging? Doe dan mee aan de ’10.000-stappenclash’! Niet alleen leid je jouw deelgemeente naar de overwinning, meer beweging doet je ook gezonder en energieker voelen.

 

Stappentellerpakketten van 10.000 stappen zijn te koop bij elke Colruyt-winkel, Collishop, apotheker en bij sommige ziekenfondsen. Bovendien kan je op de website van 10.000 stappen terugvinden welke apps en andere tools betrouwbaar zijn om stappen te tellen.

De ’10.000-stappenclash’ is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Vlaamse Logo’s in samenwerking met Colruyt, het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN) en ziekenfondsen.

 

Meer info: www.10000stappen.be of Sportdienst Geraardsbergen, Felicien Cauwelstraat 39, 9500 Nederboelare, 054 43 51 43, sportdienst@geraardsbergen.be